Dat de laatste bank van de vereniging Vijf Dorpen in ’t Groen in Wolfheze op een hele mooie plek staat werd tijdens de officiële overhandiging op zaterdag 26 mei al duidelijk. Twee edelherten renden op korte afstand door het weiland en verdwenen in het bos. Voorzitter Flip Witte van de vereniging overhandigde aan voorzitter Martin de Graaff van Dorpsbelang Wolfheze een pot bijenhoning om de overdracht van de bank te bezegelen. De bank staat aan de rand van natuurgebied Reijerscamp in Wolfheze, aan de zandweg tussen sportpark Duitse Kamp en het bos bij het Hazeleger. Bij de bank is uitzicht op de Reijerscamp, maar ook over de velden en weilanden richting Wolfhezerweg.

In 2016 heeft de vereniging Vijf Dorpen in ’t Groen een project opgezet waarbij aan elk van de zes dorpen in de gemeente Renkum een bank wordt geschonken. Deze zijn en worden geplaatst op mooie locaties waarbij optimaal van het omringende landschap kan worden genoten. Op die wijze vindt invulling plaats van een belangrijk deel van de doelstelling van de vereniging waarvan beleving van het ons omringende een belangrijk aspect vormt.

Inmiddels zijn in Heveadorp, Renkum , Oosterbeek en Doorwerth al banken geplaatst. Zij zijn respectievelijk te vinden bij de Oude Waterput, bij het gebouw van de Stichting Renkums Beekdal, langs de Geelkerkenkamp aan de voet van het park Bato’s Wijk en bij het Cascadedal.

De plaats van de bank in Wolfheze is in overleg met Dorpsbelang en Natuurmonumenten bepaald. Met name oud penningmeester Peter Jasperse heeft zich ingezet om een bank in Wolfheze te krijgen. De bank is door Wolfhezenaar Theo Jurrius van de Boschhoeve duuurzaam geproduceerd en gemaakt van acaciahout, afkomstig van de rand van de Reijerscamp zelf. Op de rugleuning staat het logo van de gulle gever en een messing plaatje met de tekst: 26 mei 2018, geschonken door Vijf Dorpen in ’t Groen aan Dorpsbelang Wolfheze.