Lex Hoefsloot is medeoprichter van Lightyear. Daarvoor was hij voormalig team captain van het succesvolle Solar Team van de Technische Universiteit Eindhoven.
Hoefsloot en zijn team ontwikkelen de eerste volledig door zonne-energie vierwielaangedreven auto ter wereld. Er zijn al verschillende zonneauto’s verkocht.
 
Het Solar team maakte Stella: ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie.
Met Stella werd hij samen met Roy Cobbenhagen wereldkampioen tijdens de World Solar Challenge in Australie in 2013 en wonnen ze meerdere internationale prijzen. Een van die prijzen is de Crunchie: de ‘Oscar voor technologie’; hier werden Apple, SpaceX, ESA en The Blockchain door de Eindhovenaren verslagen.
 
Lex stond al vaak op het podium, onder andere bij DWDD, TedX Brainport en samen met André Kuipers bij TedX Binnenhof. In zijn presentatie neemt hij het publiek mee langs de nieuwste technieken en de invloed daarvan op ons dagelijks leven.
Hij laat de grotere lijnen zien achter de verhalen over autonome auto’s, elektrische auto’s en deelautoconcepten, waardoor het publiek een beter beeld krijgt van welke verandering zich op dit moment voltrekken, hoe technologieën samenwerken en hoe de samenleving daardoor verandert.