Door jarenlange bezuinigingen op het groen is buitenplaats de Pietersberg in Oosterbeek ernstig verwaarloosd. Japanse duizendknoop en braam tieren welig, waardevolle bomen en struiken zijn overgroeid, zichtlijnen verdwenen.
Cor Kortekaas van vereniging ‘Vrienden van Park Hartenstein en omgeving’ richtte daarom de actie ‘SOS Pietersberg’ op. Hij zocht tevens de samenwerking met andere partijen, zoals de Renkumse duizendknoopbrigade. Ook Vijf dorpen sloot zich bij het initiatief aan.

Tijdens een door de vereniging georganiseerde rondleiding op zaterdagmorgen 20 oktober 2018 konden leden van de gemeenteraad met eigen ogen aanschouwen hoe belabberd het gebied erbij ligt en tevens hoe talloze vrijwilligers tezelfdertijd de handen uit de mouw staken om het weer enigszins te herstellen. Cor was kort daarvoor onverwacht overleden, zodat hij bij leven helaas niet heeft kunnen meemaken wat er met zijn gedachtegoed gebeurde.

Er moet nog veel werk worden verricht op de Pietersberg. Daarom wordt er zaterdag 16 maart a.s. weer een werkochtend gehouden van 9.00 uur tot 12.30 uur. Net als de vorige werkochtend wordt deze weer mede ondersteund door de gemeente Renkum. Hierbij roepen wij leden van de vereniging op om aan de actie deel te nemen. Ook anderen met een groen hart zijn natuurlijk van harte welkom. Graag wel van te voren aanmelden bij Frans Welsch via info@vriendenvanparkhartenstein.nl